Jagttegn, Maribo

Hvis du vil gå på jagt, skal du have et jagttegn og dermed blive en af 180.000 danskere, der har jagt som fritidsinteresse og "livsstil". At gå på jagt i dag, er ikke et spørgsmål om at slå mest muligt ihjel, snarere tværtimod. Det handler om, at være en aktiv del i det at hjælpe og bevare den natur, der omgiver os, så alle kan have glæde af den.

Danske jægere bruger rigtig meget tid og penge på at plante og vedligeholde så vildtet har steder at være samt fodrer når vildtet har svært ved at finde føde selv, det gælder

ikke kun det jagtbare vildt, men alt hvad der lever vildt i naturen. Der igennem kan der høstes det overskud, som naturen frembringer.

Hvis du vil være med, er der en del du skal lære. Det kan vi hjælpe dig med.

Her er en lille oversigt, du skal


- kunne artsbestemme både jagtbart og ikke jagtbart vildt

- vide noget om udpegede arters biologi

- vide lidt om vildtforvaltning

- kende til jagtvåben og ammunition

- kende jagtlovgivningen

- kende til jagtetik og etikette, d.v.s. hvordan man opfører sig, når man går på jagt

- vide, hvordan man håndterer nedlagt vildt, så det kan blive klar til køkkenet


Du skal naturligvis også lære at skyde. Der bliver undervist i skydning med haglgevær og hvordan det håndteres sikkerhedsmæssigt forsvarligt og hvordan man rammer. Du vil også få tilbud om, at prøve at skyde med jagtriffel og med jagtbue.

Mener du, at det er noget for dig, så tilmeld dig ungdomsskolens jagttegnsundervisning og bliv introduceret til en verden med masser af frisk luft og naturoplevelser.

Eneste betingelse er, at du har gå på mod, vil arbejde seriøst med stoffet og at du fylder 16 år i prøveåret (det vil sige at du fylder 16 år i 2019).

Læringsmål og formålsbeskrivelse
Sted
Sted
Maribo Skole - Borgerskoleafdelinge
Skimminge 19 A
4930 Maribo

Biologi
Biologilokalet på 2. sal
Tid
Tid
Startdato
03-10-2018
Slutdato
10-04-2019
Undervisningstider:
Onsdag
18:30:00 - 21:00:00
Pris
Pris
0
Voksne
Voksne
Lennarth Lindkvist
Åben for tilmelding
Ledige pladser
13
Sådan tilmelder du dig

Klik på Tilmeld og log dig på. Hvis du har en profil hos ungdomsskolen eller et UNI-login skal du klikke på "Log ind". Er det første gang du logger ind skal du trykke på "Tilmeld" og derefter på "Opret profil". Herefter skal du oprette en profil ved at udfylde felterne med dine oplysninger, brugernavn og adgangskode. Har du glemt dit login, skal du klikke på "Tilmeld" og efterfølgende på "Glemt login". Betaling sker også på denne side. Er du i tvivl - så kontakt os på 5467 7160.